X

Félelmetes meccs

Megrendezik az első hétközi fordulót az olasz bajnokságban, a mi csapatunk szerda este fogadja hazai pályán az abszolút újonc, eddig egyetlen pontot gyűjtő, utolsó helyen álló Crotone csapatát. Nincs olyan statisztika amiben jobb lenne a vendég csapat, mégis szinte biztos, hogy nem lesz egy nyugodt, sima meccs. Miért? Mert ez a Roma, és pont akkor kapunk ki amikor a legjobban játszunk, akkor vesztünk pontot amikor senki nem számítana rá, de még a lesgólokat, és az extrém időjárásban játszott meccseket is ehhez a listához vehetjük.

Reméljük most a tipikus Roma-s dolgok közül inkább a látványos támadójáték, és egy kis Totti varázslat valósul majd meg.

Sajnos nem sok Serie A-t volt lehetőségem nézni mostanában, így nem tudok sokat mondani a Crotone-ról, annyi biztos, hogy nem kell attól félnünk, hogy nekünk esnek majd, és védekezésre kényszerülünk majd. Ennek ellenére kiemelném, hogy biztató volt, a Manolas-Fazio páros a Fiorentina ellen is, ezért annyira nem attól félek, hogy gólt kapunk majd. (bár egy kontra, és egy pontrúgás bárhogy elsülhet, ezekre kell majd nagyon odafigyelni)

Sokkal inkább aggaszt, hogy most vajon sikerül-e majd rést találni az ellenfél védelmén végre gólra váltani a helyzeteinket. Dzeko, Salah, és mostanában El Shaarawy is nagyon küszködik ezzel, ami meg is látszik az eredményeinken. Nagyon visszaesett a gólok száma tavaszhoz képest, ami elég nagy csalódás, főleg ha azt nézzük, hogy most Spalletti-nek egy egész nyara volt felkészíteni a csapatot.

Vajon most akár kezdőként is láthatjuk majd?

Nem tudom, mi okozza a problémát, talán, hogy Nainggolan nem találja a helyét, Perrotti inkább a szélen játszik, neadjisten Pjanic hiánya, vagy csak év eleji pontatlanságról van szó. Mindenesetre szerdán abszolút a támadás lesz az első számú cél, így nyilván egy nagyon offenzív csapatot várok. A múltkori védekező középpályára Parades-t, előre Dzeko-t, mert még mindig ő a legveszélyesebb játékosunk, aki ráadásul viszonylag jó formában van. Egy betömörülő védelem ellen pedig pláne fontos lesz.

A mi Alessandro-nk egyetlen esélye, hogy volt csapata ellen játsszon. Reméljük kiderül majd, hogy ünnepel-e gól esetén.

Azon múlik tehát minden, hogy mikor sikerül megszerezni az első gólt. Ha egészen korán, akár egy önbizalom növelő szép győzelem is lehet belőle, hazai pályán. Azonban minél tovább húzza ki a vendég csapat, annál lelkesebbek lesznek, a mieink pedig csak idegesebbek. Reméljük Spalletti az eddigi pár meccs alapján megfelelően felkészült az ellenfélből, és rájött, hogy hol lehet áttörni a védelmüket, mert azért túlságosan nem tűnik nagy feladatnak az eddigiek alapján.

Aleram:

View Comments (25)

  • Papíron a Crotone lesz idén az egyik leggyengébb ellenfél, talán most kéne kipróbálni új dolgokat és pihentetni néhány alapembert?

  • Azt szokták mondani hogy készülj mindig a legrosszabbra...Nyomunk mint az állat, felborul a pálya, szinte csak nálunk van a labda de a helyzetek mégsem mennek be mert mindenki be van fosva. Csak toljuk előre a labdát de úgy isten igazából senki nem meri megjátszani az utolsó cselt mert teli a gatya. Erre rájön a tök üres Olimpico, esetleg a Crotone szurkolók hangja....Mivel még mindig 0-0 a 30.- 40. perctől az a kevés szurkoló is aki kilátogatott a meccsre, az is elkezd fütyülni mert ugye az jót tesz a csapatnak...Egy ellentámadásból a croteni srácok begyötörnek egy gólt, vagy esetleg egy tizi....Még jobban nyomunk majd a végén valahogyan kiegyenlítünk. Kétségünk ne legyen afelől hogy Cordaz az ellenfél kapusa élete meccsét fogja játszani!!!!
    Ugye ismerős mindenkinek a forgatókönyv?

    Nagyon remélem hogy kvra nem lesz igazam most sem és megszórjuk őket !!!

  • LA GAZZETTA DELLO SPORT (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; Strootman, Paredes; Salah Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    LA REPUBBLICA (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; Strootman, Paredes; Perotti Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    IL MESSAGGERO (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; Strootman, Paredes; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    CORRIERE DELLA SERA (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; Strootman, Paredes; Salah Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    IL TEMPO (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

    • Azt hittem Totti-t a kezdobe sorsoljak...Ha mar egy Crotone ellen sem kapja meg a lehetoseget a kezdoben, akkor szerintem az egesz szezont cserekent fogja lejatszani. Ahogy Perrottit/Sarit/Gersont lehozza felidoben, mert taktikat kell valtoztatni vagy nem megy nekik a jatek, ugy a Capitano is siman kaphatna lehetoseget az elso 45 percben.

      Spalletti elkepzelese az, hogy megvarja mig az ellen kifarad es akkor dobja be Totti-t, de ez egy dontetlen vagy hatrany eseten csak kapkodast es nem mellesleg eleg nagy kockazatot rejt magaban. Nem lehet mindig a Jolly Jokerre tamaszkodni, hogy ti csak focizgassatok kedvetekre,s majd ha szarban vagytok jon Ferenc s megoldja. Kicsi kovetkezetesseget mar szeretnek latni ezen a csapaton es ebben a szezonban, mert sokszor ugy tunik, mintha egy kis kreativ, latvanyos, elore es celratoro jatek helyett az aktualis ejjeli tunderen gondolkodnanak, hogy a meccs utan hatulrol vagy elolrol szurjak be a hegyet.

      • De Totti szerintem nem lesz fiatalabb attól, hogy a Crotone ellen játszunk. Túl azon, hogy azt a meccset is meg kell nyerni, futni a Crotone játékosok is tudnak. Tottitól meg mit várunk? Én a nagy passzt, a jól eltalált lövést... De talán pont olyankor van ezeknek a legnagyobb jelentőségük, amikor már mindenki kapkod, amikor igazán jól jöhet a tapasztalata, a taktikai érzéke és a technikája.

        Nekem fogalmam sincs, hogy mikor kéne berakni Tottit, de eddig amikor beállt nem szerepelt rosszul. Lehet, hogy ehhez köze volt Spallettinek is, hogy jókor küldte be?

        • Persze, ebben egyetertunk, hogy Tottit jol jatszatja, mert eddig az eredmenyek ot igazoltak, de mostanaban az utolso passzok pontatlansaga miatt nem teljesit a tamado szekcio ugy, ahogy elvarnank meg ahogy igzabol ki tudnanak hozni magukbol es nem jonnek a golok.
          A kivansagom(unk) teljesult, mert ma kezdeni fog az oreg es amilyen offenziv felallasunk van remelem egy megnyugtato, biztos gyozelem ele nezunk, nem a kontabol kapott gol/hatrafele passzolgatos jatekot fogjuk latni

  • Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; Paredes, Strootman; Salah, Totti, El Shaarawy ;Dzeko

  • Közben a polgármester asszonyunk a 2024-es olimpiától is megvonta a támogatását... nagyon nem szeretheti a sportot :D :D

    • Egy Olimpia az nem annyi, hogy szeretem-e a sportot. Az összes Olimpia veszteséges, a létesítményeket meg soha többet nem használják 80%-ban.

    • Tökéletesen megértem! Egy rakás hitele van a városnak amúgy is, meg igazából senki nem járna vele jól csak az maffia...Csak a Viktorunk hiszi azt hogy ez egy óriási buli...mondjuk neki az lenne..

      • Az olimpia költsége viszont nem a lakosságot terhelni és megteremtene 1-200 ezer munkahelyet. Sportélet szempontjából viszont egy vereséggel ér fel.
        Viktorka meg a végén még örülhet, mert így, hogy Róma kiszáll, Budapest mellett már csak Párizs és Los Angeles versenyzik, ha jól emlékszem.

        • Én nagyon szurkolok! Mármint Párizsnak meg LA-nek... Jusson mindenkinek az eszébe, hogyan jártak a görögök a fasza kis olimpiájuk után. És elnézést az olimpia pártolóitól.

  • The famous one touch passes :)

    Amúgy ezeket a legurításos szabadrúgásokat csak én nem szeretem?

    • Én szeretem, mert szétmegy a sorfal. Csak most előre jöttek, és nem szólt rájuk senki.

  • Na, meg is van az első Dzeko dupla. Ha nem vigyázunk, Totti még csinál neki egy jó szezont.

Related Post