X

Megint Totti

Nagyjából ennyivel el is lehetne intézni a vasárnap délutáni meccs összefoglalóját, ahogy Spalletti is mondta: Vannak visszaeséseink, de akkor jön Totti, és helyreteszi a dolgokat. Ez történt most is, egy kifejezetten „Roma-s” meccsen.

Jó kezdés, egy nagyszerűen felépített támadás után Perrotti Salah fejére varázsolta a labdát, innen pedig már könnyű dolga volt az egyiptominak.

Ezt követte a szokásos Roma-s gól utáni leállás. Nem egyből, hanem mint egy propeller szépen lassan, de biztosan. El Shaarawy még kihagyott egy óriási helyzetet, aztán egyre inkább jött a Samp, akik két védelmi megingást (Juan Jesus volt a főbűnös, de Bruno Peres, és Szczesny is közreműködött) kihasználva a szünet végére megfordították az eredményt, és nemcsak, hogy vezettek, a lengyel kapusunk bravúrjaira is szükség volt, hogy meccsben maradjunk.

A félidő végére mellesleg leszakadt az ég. A 15 perces szünetből 1 óra lett, de addigra csodával határos módon eltűnt a víz.

Jót tett a csapatnak a hosszú szünet, Spalletti-nek is volt ideje jól átgondolni, hogy mit is lépjen. A második félidőre felküldte a pályára Dzeko-t, és Totti-t, ami végül nyerő ötletnek bizonyult. Az egész második félidő abszolút a hazaiaké volt, Viviano-nak több bravúrja is volt, Salah folyamatosan rohamozott, Totti szebbnél szebb passzokat adott. Ilyenből született a második gól, Dzeko elé varázsolta a labdát, aki pedig nagyon higgadtan elvitte a kapus mellett, és a hálóba gurított.

2-2: Ezzel szerencsére közel sem elégedett meg a csapat.

Továbbra is a Roma uralta a meccset, de ahogy közeledtünk a meccs végéhez, egyre valószínűtlenebbé vált a vezetés megszerzése. Jól zárt a Samp, Viviano pedig mindent kifogott. A 92. percben azonban Dzeko kapott megint egy jó labdát, majd miután lekezelte belerúgtak a lábába. Természetesen elesett, mert ugye rutinos játékos, hosszabbításban, a 16-oson belül… belerúgtak a lábába goddamnit. A bíró szerencsére látta az esetet, és a 11-es pontra mutatott. Jött az utolsó perc, az utolsó mozzanat a meccsen: a Curva Sud előtt, Capitano állt a labda mögé, és gurított a kapuba. Ezzel véget is ért a meccs, sikeresen begyűjtöttük a 3 pontot, és Totti-ra megint újabb mellékneveket, és ezek fokozását kell kitalálni. Vagy elismételni mindent amit már elmondtak róla párszor, de ez már kellemes feladat.

Sok jó kép született a meccsen, de szerintem ez a legkülönlegesebb, ami legjobban kifejezi Totti kultuszának okát.

Aleram:

View Comments (10)

  • Ez az utolsó foto Totti-ról a szakadó esőben ....fantasztikus és hihetetlen, alázat a sport és a klub iránt. Aztán beállt és megváltozott minden, végre jöttek a helyzetek és gólpassz és gól, és 3 pont..
    Nem is tudom mi lesz majd nélküle, ki lesz még ilyen, mint Ő?

  • Két gondolat, az egyik, hogy valóban, Vivianonak több bravúrja is volt, de így ez egy eufemizmus, szerintem ő volt a legjobb játékos a pályán, nemcsak a Sampban, beleértem a Rómát is. Döbbenetes dolgokat művelt, hihetetlen volt.

    A másik, hogy a tizinél Dzekóba belerúgtak, konkrétan odébb rúgták a lábát és ezért nem fért a labdához, tökmindegy, hogy elesett vagy nem, belerúgtak és a tizenegyes több mint jogos volt. Az is mindegy, hogy Ferrero elnök úr, a Samp koronázatlan királya és mókamestere egy személyben, miket hordott össze a meccs után.

    Olaszban a tizenegyest megpróbálták poénra venni a Sky "szakértői", először "vitathatónak" hívták és kinevették Spallettit, amikor vitatkozott velük. Persze amikor Spalletti türelmesen visszajátszatta velük a jelenetet és számon kérte rajtuk, hogy magyarázzák el neki ez miért nem tizenegyes és min nevetnek, akkor mind elhallgatott, egyik se tudott vele vitatkozni. Csodálatos jelenet volt, öröm volt nézni.

    Apropó Ferrero elnök úr, saját elmondása szerint ő nemcsak Roma szurkoló(???), hanem Lotito elnök úr nagy barátja is. Neki sincs gondja ha szavazásra kerül sor a Légában, ő is mindig tudja mire és kire kell szavazni. A régi közmondás jut az eszembe, amelyik úgy kezdődik, hogy madarat a tolláról...

  • Én meg végtelenül szomorú vagyok hogy bekapcsolom a tv-t aztán olyan mintha egy magyar meccset néznék. Annyi különbséggel hogy van 500- 1000 ember aki énekel csak nem nekünk hanem pl a Sampnak. Kiábrándító! Vajon ha kint lenne 40 ezer néző akkor ők nem tudnák átsegíteni a csapatot ezeken a meccsközbeni hullámvölgyeken? Biztos kva sokat nyomna a latba...de hát tüntetni jó! Ha jól tudom épp Ninjának volt a minap egy nyilatkozata hogy ne csak a Tottinak szurkoljatok...Kva gáz, és ez gyanítom addig így lesz amíg meg nem lesz az új stadion, úgyhogy 2019-ig ne is számítsatok jó hangulatra az Olimpicoban. Már előre fosok mi lesz ha majd a Juve, Inter , Milan jönnek Rómába. Olyan lesz nekik mintha hazai pályán lennének.....

    • Szegény Nainggolant a média már elővette, úgy adták elő a nyilatkozatát, mintha Tottival és a szurkolókkal lenne valami baja. Pont neki, aki mindent elkövetett hogy a Rómába jöhessen, aki a lelkét is kifutja a meccseken, aki rendszeresen leáll veszekedni az ellenszurkolókkal. A Ninja csak ugyanazt mondta, amit Spalletti már hónapok óta mondogat, a szurkolók segítségét kérte, pontosabban elmondta, hogy amikor 2-1-es vereségre álltak az első félidőben csak a füttyszó hallatszott és úgy nehezebb játszani.

      Például Alessandro Vocalelli, a Corriere dello Sport igazgatója, egy külön kis írásban fikázta le a belgát és vele együtt Spallettit is és az egész Rómát. A gondosan megszerkesztett, féligazságokkal tarkított kis remekműből a romanista szurkolók megtudhatják, hogy Nainggolan, Spalletti és az egész Roma csak kifogásokat keresnek az indokolatlanul gyenge eredményeikre és az ártatlan szurkolókat meg szegény Tottit bántják. Máskor bezzeg abban az újságban Totti egy bunkó és a romanista szurkolók meg gazemberek, de most ők védik meg Tottit, a gonosz Nainggolantól. Hihetetlen!

      Érdemes megjegyezni, hogy Vocalelli úr 2014-ben elnyerte a Premio Lazialitá nevű díjat, amit a Lazio sportegyesület érdekében végzett tevékenységért szoktak kiosztani. Ettől még persze lehetne egy kiváló, objektív újságíró is, de sajnos nem az.

      • És még mai hír...Raggi Polgármester asszony és a mi James-ünk ma találkoztak először egymással facetoface. Állítólag már Raggi asszony sem ellenzi a Projektet miután megbeszélték a dolgokat az irodájában ezen a kanapén....:D :D :D

        • Ha ezen múlik, akkor a bírói testületet is meghívhatná egyesével egy teára.

        • Az megvan, hogy a Lazio akart adni egy Immobile mezt ajándékba a polgármester asszony fiának, de ő nem fogadta el? Avval indokolta, hogy semleges szeretne maradni a labdarúgással kapcsolatban. Most lehetne poénkodni, hogy még szép, hogy nem fogadta el, mit csináljon az a szegény gyerek egy Lazio mezzel?

          De sajnos, vagy szerencsére, tény, hogy Raggi asszony családja nem a mi "felekezetünkhöz" tartozik. A fiát a napokban lencsevégre kapták egy tavalyi Lazio mezben, ezért is ajánlották fel a madarászok a visszautasított Immobile mezt.

          Nekem ez picit sem tetszik, olyan érzésem van, mintha valami nagy csibészség lenne készülőben. Ha nem készülne valamire, egyik, vagy másik római klub javára, akkor miért ne fogadta volna el a mezt? Ne legyen igazam...

        • Koszonnom szepen, ezzel a hirrel megcsinaltad a holnapi napomat,de a hetemet is talan.:) Csak kezdodne mar el a stadion epitese...

Related Post