X

Kölcsönjátékosok: A második vonal

Most, hogy vége a magyarok körüli EB láznak, és a meccsek száma is csökken, újra több időnk van foglalkozni kedvenc csapatunkkal, az AS Roma-val. Természetesen nyáron (jobb híján) a legnagyobb érdekesség az átigazolási piac, ami hamarosan hivatalosan is elkezdődik, de a következő két poszt nem teljesen erről fog szólni, annak ellenére, hogy erősen kötődik hozzá, hanem inkább még a tavalyi év értékelése folytatódik. Most azokkal a játékosokkal foglalkozunk, akik idén nem nálunk szerepeltek, de a mai napon, lejárnak a kölcsönszerződések, azaz visszatérnek a klubhoz. Először azok kerülnek terítékre akik a másodosztályban játszottak, és viszonylag biztatóan szerepeltek.

Ezeknek a játékosoknak a sorsa is nagyrészt Sabatini kezében van a nyáron.

Jöjjenek is a játékosok, ebben a posztban 5 fiatal, fog szerepelni, az első név pedig Tiago Casasola. A mindössze 20 éves argentin belső védő tavaly nyár végén „érkezett” csapatunkhoz a Fulham-től, ahol természetesen akkor még nem játszott, csak az utánpótlásban, tehát mi is egyből továbbpasszoltuk az akkor frissen feljutott Como-hoz, akik azóta jó 10 pontos hátránnyal utolsóként el is hagyta a Serie B-t. Ennek ellenére Casasola bekerült ebbe a listába, mivel 27 meccsen szerepelt, ráadásul a szezon második felére abszolút alapemberré vált, így ha csapata nem is remekelt, számára elég jól sikerült a bemutatkozó szezon Olaszországban. Egyik pozitívum például, hogy viszonylag kevés sárga lapot gyűjtött össze. További sorsa valószínűleg egy újabb kölcsön lesz, feltehetőleg megint egy másodosztályú csapatba, hogy megfelelő játéklehetőséghez jusson.

A többi játékos már „saját gyártmány”, az akadémiáról kerültek ki.

A következő is egy 20 éves belső védő, Arturo Calabresi. Ő ebben az évben a Livorno csapatát erősítette, összesen 26 meccsen lépett pályára. Ez a csapat sem volt túl sikeres, jó kezdés után, az egész év gyakorlatilag egy mélyrepülés volt, edzőváltások sora (Panucci is vezette az együttest, első és második csapata is a Livorno lett így) és a végén ki is estek. Így kérdéses Calabresi jövője is, mivel az ő kölcsöne jövő év végéig szól, kivásárlási opcióval, kérdés, hogy mennyire szeretne a harmadosztályban játszani.

Továbbra is a 20 évesekkel foglalkozunk, de most egy támadó következik: Daniele Verde neve szerintem mindenki számára ismerős, még Rudi idejében robbant be a csapatba, és mentett párszor pontot. Ezért gondolta a vezetőség, hogy elsőosztályú játéklehetőséget kell neki biztosítani, megkapta tehát a frissen feljutott Frosinone, ahol egyébként az edző elképzeléseibe se nagyon illett bele, így nem sokat lépett pályára. A szezon második felét ezért már a Pescara-nál töltötte, amelyik csapat egyébként a play-off-ot megnyerve újra feljutott a Serie A-ba. Verde azonban sajnos itt sem alkotott maradandót, ugyan többször bekerült a csapatba, gólokat is szerzett néha, de nem sikerült biztos kezdővé válnia. Talán a mostani csapatával nekiugorhat megint az első osztálynak, vagy kereshet más csapatot, de sajnos úgy néz ki egyelőre, hogy nem váltja be a hozzáfűzött reményeket.

Pedig micsoda meccseket játszott Roma mezben!

Van mára még egy védőnk, megint egy külföldi: Mihai Balasa szintén Rudi idején került az első csapat közelébe, bár csak barátságos meccsen lépett pályára. A román jobb-hátvéd 21 éves, és idén az első helyről csak 1 ponttal lemaradó Crotone-ban szerepelt, elég rendszeresen, de 90 percet azért ritkán kapott. Összesen 31 meccsen lépett pályára, ezalatt 4 poszton szerepelt, de a legtöbbet jobboldali középpályásként. Jól játszott tehát, így majd kiderül, hogy a feljutott csapat jövőre is számítana-e rá, mivel kivásárlási opciójuk van rá, mindig az a legjobb megoldás egy játékos számára, ha a megszokott csapattal léphet szintet, így jó lenne, ha maradna. Abban pedig biztos vagyok, hogy van valamiféle visszavásárlási opció is, ha esetleg nagyon jól szerepelne.

Az utolsó játékos akiről ebben a posztban szó lesz, az Luca Mazzitelli. Szintén egy 20 éves játékosról van szó, Calabresi mellett a másik római születésű. Posztja szerint védekező középpályás, és csapatában, a Brescia-ban nagyon jól is teljesített itt. Gyakorlatilag csak azokat a meccseket hagyta ki amikor sárga lap miatt eltiltott volt, és szinte mindig végigjátszotta a 90 percet. Összesen 38 meccsen lépett pályára, így 5 góllal, és 6 gólpasszal zárta a szezont. Az ő helyzete azonban érdekes, mivel januárban 3,5 millió euro-ért eladtuk a Sassuolo-nak, így jövőre valószínűleg ott fogja folytatni. Ennek ellenére belevettem a kölcsönadottak közé, mivel a folyamatosan húzódó Berardi ügyből sejthetjük, hogy valószínűleg nekünk is van valami visszavásárlási opciónk rá, és a többi ott játszó játékosunkra (Pellegrini-re biztos, Politano kérdéses.) Jövőre azonban úgy néz ki, hogy megint szintet léphet Mazzitelli (3 év alatt így bejárja az első 3 osztályt) remélhetőleg utána évben már velünk teszi meg a következő lépést, és esetleg a BL-ben is helytáll majd.

Ők voltak tehát azok, akik egy jó szezont töltöttek a másodosztályban, de még nem kerültek a csapat közelébe. A következő poszt már az első csapatot is nagyban fogja érinteni.

Aleram:

View Comments (129)

  • Berardira állítólag semmilyen előjoga nincs a Juventus-nak, azon kívül, hogy "megbeszélték", dehát Sabatini is megbeszélte Pjanic-csal, hogy a Roma játékosa még pár évig, de mégis kivásárolták a szerződéséből.

    • Várjál, van sokkal ijesztőbb! Jó pár hónapja Spalletti azt mondta, hogy "Pjanic azt mondta nekem, hogy marad". Úgyhogy amikor egy pár hete Spalletti azt mondta, hogy "Nainggolan azt mondta nekem hogy marad", akkor engem egyből kirázott a hideg. :)

      • Pedig a Chelsea fokozza a nyomást... egy újabb ajánlattal készülnek de most 45M re emelik! :-o

        • Azért az már elég szép. Szerintetek mennyi az a határ, hogy megyünk segíteni Nainggolannak csomagolni?

          • Szerintem egy helyről két alapember nem mehet el. Pjanic is azért ment, mert dönteni kellett, hogy ő vagy Nainggolan, és a belga fontosabb volt. Legalábbis én így képzelem el.

          • Oké, de csak van egy határ, amire megkérdezzük, hogy "becsomagoljuk, vagy így viszik el"?

            Például ennek az iskolapéldája, amikor a Juve eladta Zidane-t és az érte kapott pénzből alapozta meg a bajnokcsapatát. Basszus Buffon még mindig ott van!

        • Nainggolan lenyilatkozta hogy őt egyrészt a pénz nem érdekli, ha még többet keresne már akkor sem tudna jobban élni ( nagyképűen hangzik pedig nem az..). Másrészt tizen x éve Olaszországban él. Gondolom azért mert bejön neki..ha ki akarta volna próbálni magát más országban már megtette volna szerintem. A csaja is olasz gondolom ő sem akar annyira menni. Látszik rajtuk hogy kva jól érzik magukat Rómában.

    • Semmi meglepo nincs ebben. Miota otthagyta a PSG-t lehetett tudni, hogy a MU-ba megy.

    • Jobb ez így. Hány éves? Októberben lesz 35? Amilyen "szerencsénk" van, kötöttünk volna vele egy szép zsíros szerződést és az első tétmeccsen lesérült volna. Csak hogy a közelmúltnál maradjunk, ő lett volna Ashley Cole a sokadik hatványon. Sose legyen ennél nagyobb veszteségünk, mint a sokon-harmincéves Ibra a MU-ba!

      Akkor kellett volna megvenni, amikor a Malmöben követtük, de nekünk nem kellett, "mert balhés és különben is mennyire lehet jó egy svéd"? Ajaxnak több esze volt, a Juve-Milan-Internek meg több pénze.

      • Ironizáltam, egy percig nem gondolkoztam benne. Amúgy akkor se jönne Rómába szerintem, ha megkapta volna a 2*7 milliót.

        • Ha csak kicsivel is többet kap mint máshol, futva jön! Nemhogy Rómába, hanem a magyar másodosztályba is jönne és amikor megjön, komoly pofával előadná, hogy gyerekkora óta a Balmazújvárosnak szurkol, ahogy korábban az Ajaxnak, a Juvenak, az Internek, a Barcának, a Milannak, a PSG-nek... :D

  • Mai hír: a Fatto Quotidiano nevű újságban megjelent, hogy a Roma szeptember harmadikán egy barátságos meccset fog játszani a San Lorenzo de Almagro ellen. A San Lorenzo, amellett, hogy az 5 hagyományos nagy argentin fociklub egyike, arról is híres, hogy Ferenc Pápa kedvenc focicsapata. A szeptember 3-i mérkőzést is Ferenc Pápa tiszteletére rendezik, az úr nevében felebarátim, ámen!

    Reméljük, hogy Ferenc Pápa legalább a meccs után megáld minket is és leveszi rólunk a rontást. Ránk férne! Meg abban is reménykedjünk, hogy a srácok majd nem rúgják szanaszéjjel egymást a meccsen, mert az tényleg módfelett kínos lenne. :D

    • Ez mekkora poén :) haha ja, egy pápai áldás jól jönne mondjuk, biztos nagyot lökne a csapat teljesítményén.

    • Az első Spalletti éránál szerintem összességében erősebb keretünk van, de a fiatal Totti annyit nyom a latba, hogy mégis az a jobb.

      Amikor Del Pieróhoz hasonlítják - aki hatalmas játékos -, mindig eszembe jut, hogy ő úgy hoz jobb számokat, hogy nem Zidane-ok, meg Davids-ok a csapattársai, hanem Perrották meg Pizzarrók. Ők is jók, de azért van különbség.

  • Mai hír: Baldini visszatért! Nem vicc, "véresen" komoly! Pallotta elnök úr sosem távolodott el a korábbi igazgatótól és most sikerült visszacsábítani a Rómába. Egyenlőre egyfajta külső szakértőként fog dolgozni, elsősorban PR feladatokat kapott, többek között a potenciális szponzorok felkutatását. Én csak abban bízom, hogy nem ő fogja kiválasztani az új edzőket.

  • Közben vettünk egy "megtért bűnöst", miénk Moustapha Seck, aki eddig a Lazio korosztályos csapatában vitézkedett. A 96-os születésű bal bekk, aki a Barcelonánál nevelkedett, most esik át az orvosi vizsgálatokon. A Roma többek között az angol Tottenhamet győzte le, az egykori "pizsamás" kegyeiért folytatott harcban.

  • Bármennyire is szurkoltam nekik, a végén annyira nem tudtam sajnálni ezt az olasz válogatottat. Nem tettek semmit a győzelemért. Insigne-vel pedig nagyon mostohán bánt Conte. Eder semmit nem csinált gyakorlatilag ezen a meccsen, de ennek ellenére nem kapott lehetőséget a legjobb támadó a keretben, aki mellesleg akkora kockázatot se jelentett volna, mert tud védekezni is.
    Nah mindegy, amúgy is túl Juve-s volt ez az olasz csapat, és így is felülmúlták a várakozásokat. És eddig minden párharcban a Roma játékossal rendelkező válogatott esett ki. Érik az izlandi csoda? :D

    • Hát basszus, a "díszbunkó" Bonucciból még ennyi hasznunk se volt, egész évben ellenszenves volt, most meg jól elQrta és igen, tudom, hogy egy tizenegyest viszont berúgott és nemcsak ő rontotta el, de akkor is, tőle elvártam volna, hogy ne remegjen meg a lába. Zaza meg végül szegényke egyenesen nevetséges lett, becserélték a nagy "szakértőt" és ő is jól elQrta, állítom, hogy Chiellini sántán jobban rúgta volna.

      De nem érdemes bosszankodni, egyrészt nem a Roma volt, másrészt meg az olaszok úgy beszéltek erről a brigádról, hogy a világháború óta nem volt még egy ilyen gyenge keret, ahhoz képest szépen helytálltak.

    • jajj, a kis Zaza egy élmény volt. Amúgy is végtelenül szimpatikus, emellett meg valamiért még túlértékelt is. És amikor Conte csak azért cseréli be, hogy tizit rúgjon... hát az egyenesen fenomenális volt. Amúgy Conte ezt tudja, pályára küldi az összes vízhordót és kibrusztolják a meccset. Már várom, hogy Mourinhoval mit rendeznek majd az angol bajnokságban (úgy érzem kegyetlen jó gólátlagok lesznek :)

  • Jajj zárójelben, hogy valamit írjak is a cikkhez: kimaradt Ricci, Svedkauskas, Falasco, H'Maidat, Pettinari, Crescenzi (az utolsó kettő valószínűleg csak jó vevőre vár, mert már 24 évesek, de a többieknek még lehet valamilyen Róma kötődésük).

    • És még rengetegen :) Ricci a következőben lesz benne, mert őt már az első csapat körül emlegetik, Svadkauskas az Ascoli-ban nem sokat védett, de annál több gólt kapott, Falasco-ra nem figyeltem eléggé oda, de már 22 éves, tehát az, hogy a Cesena-ban tél óta játszott pár meccset már nem olyan biztató, H'Maidat számomra egy érthetetlen dolog: a Brescia-ban egész jól ment neki, leraktunk érte meglepően sok pénzt, azóta meg az Ascoli-nál pályára se lépett. Pettinari tavasszal mondjuk kapott lehetőséget a Como-ban, de 24 évesen ez már nagyon messze van a Roma szinttől, Crescenzi-től pedig el is búcsúzhatunk, mert lejárt a szerződése, érte már nem kapunk pénzt.
      Próbáltam azokra koncentrálni akik biztatóan teljesítettek, és pár éven belül a nagy csapat közelébe kerülhetnek. Persze sose lehet tudni, hogy kinek mikor lesz kiugró szezonja, lehet, hogy közülük valaki jövőre szerepelni fog majd egy ilyen összefoglalóban :)

  • Mai "állítólag hírek". Nainggolan állítólag nem megy sehova, ő lesz a középpályánk legfontosabb tagja, Spalletti már tárt karokkal várja.

    Szczesny nyilatkozott, kérdezték az Arsenalról, de most már azt mondta, hogy nem tudja mi lesz vele, "most végig kell gondolnia a jövőjét." Micsoda változás a hozzáállásban!

    Állítólag Caceres érkezik, a volt zebracsíkos védő képviselője találkozott Sabatinivel és megállapodtak a részletekben, ha igaz egy hároméves szerződést fog kapni Rómában.

    Az Il Messaggero szerint érkezhet Juan Jesus, aki Mancinivel kikerült a kezdőből és most az Inter 6-7 millióért megválna tőle.

    Egy másik név, akit szóba hoztak velünk Vermaelen. Állítólag Umtiti leigazolása után nem tartanak rá igényt Barcelonában, kölcsönbe érkezhet, kötelező kivásárlással 8-9 millióért.

    Ljajic nem kér a Torinóból, elakadtak a tárgyalások. Most viszont előkerült Iturbe neve, akit állítólag a szerb helyett szeretnének elpasszolni a gránátvörösökhöz.

    Közben egy sor másik játékos neve is felmerült, akikre állítólag Spalletti nem tart igényt az idén. Gyömbér után a Palermo érdeklődik, Crescenzi meg a Frosinone felé tart. Balasát az Atalanta vinné, Capradossit meg a Cesena. Végül Casasola és Ponce állítólag mehetnek Spanyolországba, a Sporting de Gijónba.

    • Az utóbbi pár esetében remélem csak kölcsönről lenne szó, mert pl Capradossi-t nem szívesen veszíteném el, nem is jellemző ez a klubra

    • Elunk a kivasarlasi opcioval, kifizetunk 1,5 milliot Gyomberert es most keressuk a csapatot hova lehetne elpasszolni. Erthetetlen dontesek egyike megint. :)

      • Fene se érti. De végső soron egy fiatal védő, aki egy európai válogatottban is játszik, elméletileg megér 1,5 milliót. Talán arra gondolnak, hogy még sokkal jobb is lehet? Egy befektetés a jövőbe?

Related Post