X

Rossz emlékek

Szerda este, egy hétközi forduló alkalmával Rómába látogat a Fiorentina csapata, akik bár nincsenek nagy formában, a legutóbbi találkozás alkalmával kegyetlenül elbántak a gyengélkedő Roma-val. Alapból nem kellenek indokok a 3 pont megszerzésére, de a 7. helyre csúszott Roma-nak úgy kell ez most mint a falat kenyér. Meg persze az összes hátralevő meccsen

Teljes összeomlásvolt.

A Fiorentina egyébként ha lehet még nálunk is rosszabb formában lévő csapat, az elmúlt hat meccs alapján mi 12. ők a 16. helyet foglalnák el a tabellán. Bár ők legalább foghatják arra, hogy nehéz volt a sorsolás, mert mondjuk a Spal-t ők legalább elverték. A meccsre szinte teljes kerettel készülhetnek, Chiesa is elérhető lesz, egyedül Pjaca nem. Az utóbbi hetek teljesítménye után valószínűleg náluk is várnak már egy győzelemre. Mondjuk nem tudom mik az ambíciók mostanában Firenzében, mert az elmúlt pár évben elsüllyedni látszik egy addig igen stabilan jó EL szereplő csapat modellje. Ez persze nem a mi problémánk, van nekünk bőven saját.

Furcsa kompozíció

A sérültek mifelénk is kezdenek visszatérni, Cengiz után Pellegrini és Pastore is helyet kapott a keretben, bár Ranieri figyelmeztetett, hogy nem bír egyikük sem teljes meccset. Mellettük, a fenti képen Ranieri derekából kinövő Dzeko is összeszedett egy kisebb ütést amivel azért szokás játszani, persze más kérdés, hogy ki mennyire szeretné ezt. Komolyabb probléma Manolas eltiltása, de egyébként is a védelem kialakítása a legfontosabb feladat. Claudio elmondása szerint napi 25 órát dolgozik azon, hogy valahogy javulást érjen el, de arról is beszélt, hogy a probléma az, hogy nem csapatként játszanak. Reméljük az már az első lépés a javulás felé, hogy felismerte a problémát, vagy legalábbis már kimondta.

Bízhatunk abban amiben már hónapok óta: Ez már biztos a mélypont volt.

Ranieri az eddigiek alapján tehát nem tudott csodát tenni, most már abban bízhatunk, hogy tényleg komolyan dolgozik a javuláson és ki is talál majd valamit még időben. A BL helyek bár már legalább 5 pontra kerültek, azért 9 meccs még hátra van, úgyhogy reménykedni még mindig lehet és mindenki el is kezd majd ha este megverjük a Fiorentina-t. Hazai pályán mindenképpen illene hozni a sikert és reméljük a múltkori fiaskó után is vissza szeretnének (na meg tudnak) vágni a Roma játékosok.

Aleram:
Related Post