X

Végre 3 pont

Komoly válságban sikerült a Roma-nak végre újra nyernie, idegenben egy kiesőjelölt csapat ellen, egy félidőnyi emberhátrány után. Nagyon jól jött végre ez a kis felzárkózás, például a Crotone otthonában tovább bukdácsóló Interre, de még fontosabb volt talán a csapat hangulatának.

hatalmas frusztráció szabadult fel a játékosokból a végén!

A meccs egyik legfontosabb újítása Di Francesco részéről, a sok helyen, sokak által áhított 4-2-3-1 alkalmazása volt. Gyakorlatilag egyből érződött a különbség: Dzeko több támogatást kapott, de a legnagyobb javulást Nainggolan mutatta aki végre megint számára megfelelő pozícióban játszhatott, nálam ez dobott a legtöbbet a támadójátékon. Meg persze Cengiz Ünder aki sok biztató szereplés és kihagyott helyzet után végre megszerezte az első gólját az olasz bajnokságban.

Egy nagyon szépen és pontosan eltalált lövéssel szerezte meg első találatát a török ígéret.

Ezután a félidőben a Roma uralta a játékot, a Verona védelme nem volt túl magabiztos, gyakran csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégeket, de azt is hozzá kell tenni, hogy korántsem volt annyira átütő a támadójátékunk, vagy a különbség a két csapat között mint amennyire ez indokolt lett volna. Volt pár veszélyes beadás, tizenhatoson belül pattogó labda, még egy „bezzeg minket egy ilyennél szívattak a VAR-ral” szitu és úgy általában egy csomó hanyagul megítélt bírói döntés.

Nagyon örülnék ha temetnénk egy időre a 4-3-3-t vagy legalábbis rendszeresen változtatnánk a hadrenden.

A második félidő is pont a hanyag bírói döntésekkel kezdődött, egy Kolarov szabálytalanság elhibázása után az ellenfél vezetőedzőjét küldték el, majd egy elvesztett labda után Pellegrini egy – azért a standardnél durvább – taktikai szabálytalanság után kapott egy elég erős pirosat. Itt kezdhetett aggódni mindenki, hogy ennek a meccsnek megint csúnya vége lesz, de őszintén szólva én nem nagyon  aggódtam. A Verona támadószekciója nem túl félelemkeltő, és a védelmünk szerencsére jól helytállt. A jobboldal ingatag volt ahogy már megszokhattuk, de Gerson beállásával szerintem az is stabilabb lett, hatalmas változáson ment keresztül a brazil, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

A védelem két oszlopa.

Az egész biztos védelem mellett, bár hanyagoltuk a támadásokat, volt Dzeko-nak egy meccslabdája, és aztán Defrel kontrájából a lépni alig bíró Strootman nem tudta kihozni a második gólt. Összességében nem volt szép meccs, de az elmúlt 2 hónapot tekintve egy nagyon mély hullámvölgy végét látom benne. Nagyon beszédes volt meccs után Manolas, Florenzi és a játékosok reakciója, reméljük komoly löketet ad majd ez a találkozó és egy jó tavasszal elérünk a 3.-4. helyek közül az egyikre valamint a BL-ben is okozhatunk még meglepetést.

Aleram:

View Comments (51)

  • Elég nehéz szülés volt, de megvan és most ez a legfontosabb!

    Vasárnap este Benevento, Pellegrini és Ninja nélkül.

  • Reméljük tényleg felfelé megyünk innen. Exponenciálisan kellene, mert nyakunkon a tatárok.

    OFF: Az megvan, hogy az elmúlt év 'transzfervindó' abszolút győztese, az Mario Rui? :) (Ha így marad)

        • Persze-persze, jó ez a Napoli, mint kb mi a tavaly. Üldöztük végig a zebrákat, azok persze basztak botlani egyetlen meccs erejéig is, csak a végén, amikor már a kezükben volt a bajnoki cím. Hiába vezet most 1 ponttal a Napoli és hiába szeretném én is azt, hogy ők nyerjék meg a Scudettot, reálisan nézve én a Juventust látom megint a képzeletbeli dobogó legfelső fokán.

        • Szerintem a Juve simán megnyeri idén is a bajnokságot. Kicsit nehezen indulnak az idények, de aztán Allegri megtalálja megfelelő felállást, taktikát és levadásznak mindenkit. Kifejezetten decemberre időzítette a csúcsformát, mert akkor voltak a rázós meccseik (Inter, Napoli, Roma, kupa). Még a BL-t is szinte "beáldozta" ennek, mondván onnan valahogy úgyis továbbmegyünk, de ezen a 3 meccsen elmehet a Scudetto. Hát nem ment el és nincsenek kétségeim idén is meggyőző fölénnyel lesznek az elsők. Úgy tűnik, amíg Allegri ott lesz ez így is marad. Ha jövőre jön valaki más, akkor talán lesz egy kis esély, amíg összeszokik a csapattal, de most erre sem látok sok esélyt. :(

  • Mielőtt hurrá hangulat lesz, jól lelombozok mindenkit és azt mondom, hogy semmi nem változott:
    1, ezt a 4-2-3-1-et DDR-Gonalons kiesésekor is elő-elővette EDF (egész pontosan a francia kijátszotta magát az Atalanta ellen, a többi nem érdekes). Egész pontosan Ninja Dzeko mögötti játékát (Inter ellen, ekkor Gerson húzodott fel bal szélsőre), illetve a Samp elleni 2. meccsen Pellegrinié volt ez a szerep (ezért mindig ő került helyzetbe, Nainggolan Strootmannal maradtak hátrébb). Most Ninja tisztán középen helyezkedett. Ehhez képest ebben a felfogásban 3 meccsen 2 gólt lőttünk, tehát nem lettünk eredményesebbek.
    2, A felállt védelem ellen mindenki középre húzódik (Ünder és ElSha a 16-os sarkát taposták végig), hogy a 2 szélén Kolarov-Florenzi kettős a szélről bejátsza középre. Nagy ötlet, tehát ismét csak a beadásokra építünk. Viszont középen annyira nagy a tömörülés, mint egy japán metróban csúcsidőben.
    3, komolyan nem értem mondjuk Dzekoval szembeni érzéseket. Elképesztően sokat dolgozik, most rendszeresen visszalépett a saját félpályájára és birkózott-tartott labdát-indított. Más kérdés, hogy pont ezen tulajdonságok nem fekszenek neki (tehát egy jobb kp/védelemmel szemben szar lesz), ugyanazt játsza, mint Garcianál: a tökéletesen felesleges éket. Az a csoda, hogy egyáltalán ennyi gólt szerzett, mert azok után, hogy kijátszotta szélre, még neki kell érkezni a 2. hullámban.
    4, Strootmann ziccere meg még izgalmasabb. A 93. percben a végig robotoló, 1 félidőn keresztül a kp közepét egyedül tartó holland ér oda. Miért? Volt 3 cserénk,mindhárom előre, ebből Defrel oroszlánrészt válalt, de hol járt Gerson-Perotti? Így van a széleket zárták le, nehogy kontrából indíthassanak. Ez a szituáció, tökéletesen megmagyarázza, hogy miért nem tudunk egyetlen rohadt kontrát sem végigvinni! Mert éppen a szélsőknek kellett volna rohanni (vagy legalább az egyiknek).
    5, De mégis egész türhetően játszottunk 30 percig. Annak egyetlen oka van: a Verona megpróbált letámadni és labdát szerezni. Komolyan Pecchiának szobrot kéne állítani Trigoriában: egy kiscsapat, amely megpróbálja elvenni tőlünk a labdát, ez az ideális ellenfél, és még sem tudtunk ennek a csapatnak egynél több gólt rúgni.

    • Azt kell mondjam, teljesen egyet értek. Túl sok minden nem változott, Ünder gólját egy bátor egyéni teljesítmény előzte meg (vállalt egy cselt befelé). Ezen kívül, amíg teret engedett (5. pontban tökéletesen megfogalmazva) a hazai csapat, igyekezett a Roma több módon gólt szeretni (távoli lövések, középre játszott labdák, mélységi kiugratások, stb.) sikertelenül. Ezt követte a mérkőzés középső része, még egyenlő létszámnál, teljes meddő fölény, eredménytelenség. Majd a második játékrész emberhátrányban... nem is folytatom.
      A három pont nagyon fontos volt, kedves ellenfél érkezik vasárnap, (bár elnézve a tegnap esti meccsüket a Napoli ellen, igen bátran játszott a Benevento, ok hazai környezetben) viszont a csapat közepe nagyon elfogyott. Florenizt tudom elképzelni középpályásként a hulla fáradt Strootman és a vélhetően felépülő DDR mellett. Jobb hátvéd Peres lehet... na meglátjuk. Messze még a vasárnap este.

    • EDF-et kb. annyira szeretik a játékosai, mint anno Luis Enrique-t, csak kérdés hogy milyen messze fogunk vele jutni. Ha valami nem változik hatalmasat, akkor én megint a régi 5-7. helyet jósolnám a szezon végére.
      Mintha a kreativitást teljesen kiölné a játékosokból, nincsenek távoli próbálkozások, egyéni megoldások, csak ez a lefutunk a szélre, aztán onnan beadjuk, ehhez viszont nincsenek gyors szélsőink (Gervinho, Salah) és ahogy említetted Dzeko nyakán amúgy is ott van legalább 3-4 védő.
      A másik amit nem értettem, ha valaki van olyan mazochista, hogy újranézi a mérkőzést, akkor számolja már meg legyen olyan kedves, hogy hány támadásunk fejeződött úgy be, hogy átjövünk a félpályán, majd egy 30-40 méteres passzal odaadjuk az ellenfél kapusának a labdát úgy, hogy mondjuk 10m-es körzetben Roma játékos nincs is. Rettentő sok labdát szortunk így el értelmetlenül.
      Visszatérve Dzeko-ra: "Elképesztően sokat dolgozik, most rendszeresen visszalépett a saját félpályájára és birkózott-tartott labdát-indított". Én ezt aláírom és gondolom mindezt edzői utasításra teszi, de ettől még egy csatárnak az a dolga, hogy gólokat szerezzen. Ha Alisson kimenne a félpályáig söprögetni és indítani a támadást, ellenben meccsenként bekapna 2-3 gólt a megítélése akkor is negatív lenne.

  • Az a nem mindegy, hogy a sok örök igéret mellé most már került egy "t" betű is és máris szebbnek látjuk a világot. Van is amiért. Sokan Emre Mort akarták helyette, de ő most jelenleg a Celta Vigonál vendégeskedik 17 meccs/1 gól mutatóval. Persze nem kelle semmit elkiabálni, de nekem kezdettől fogva tetszik Ünder.

    • nekem is szimpatikus. Kreatív, szorgalmas gyerek. A probléma vele a lassúsága (reakcióban főleg), és súlyban volt. Nos mindkettőben látni fejlődést. Már nem pattan úgy le az emberkről és szemmel láthatóan időben tovább tudja játszani a labdákat. Megmondom őszintén többet látok benne, mint Gersonba. A brazilból lett egy hasznos, de tökéletesen sótlan játékos, nincsenek kiemelkedő tulajdonságai, semmi különöset nem tud felmutatni, jó kérdés, hogy benne mit látott Saba.
      Visszatérve Ünderre én nem vontam kétségbe soha Monchi szemét. A török jól néz ki, ráadásul jó áron is jött. És ez az utóbbi, amiben már vannak problémáim a spanyollal.

  • Közben Peres ma reggel 5.30-kor (!!!) a Colosseumnál ismét összecsukta a verdáját. A változatosság kedvéért most egy lambót.
    A játékosnak hála Istennek nem lett semmi baja..
    Csak a szalagcímet olvastam az egész cikket nem, de felmerül a kérdés mi a piklit keres Peres hajnalban a Colosseumnál. Ilyen korán kelő típus, vagy le sem feküdt?

      • Várj! Állítólag piás volt! Mondjuk csak az újságok írják, szóval lehet, hogy kamu....

        • Bulikából ment elvileg, tényleg remélem, hogy nagy eagles fan, és nem a tegnapi csodát ünnepelte. Igazából mindegy is, megkérdezném, hogy honnan hova tartott és nagyjából húszszor lefuttatnám vele a távot még edzés előtt, hajnalban, ahogy szokta....Egy ilyen játékosnak aki nem végigüli a meccset, mert szar volt, nem buliznia kéne este hanem még egy edzést tartani.

          • Az ilyen hozzáállású brazilokkal lehet el kellene beszélgetnie Cafúnak és Aldaírnak is.

          • lehet pont ezért nem teljesít - mint Adriano - mert, aki éjjel legény, annak nappal ne kelljen már. Szóval nagyon szereti a csapatot (épp nemrég mondta), de sokkal jobban a római életet.

  • Off es remélem kacsa...
    Hirek szerint a Real előzetesen mevegyezett a Roma vezetoségével, Allisson nyári leigazolàsával kapcsolatban, 50 millio euró, Neki pedig szezononként 5 ....

    • Ha nyáron valaki tényleg fizetne 50 misit Allisonért akkor tuti pénzt csinál belőle Monchi, ebben biztos lehetsz.

    • Nyáron még lesz egy VB is, ami nagyon sokat dobhat valaki értékén. Ma még Alissont csak a "szakemberek" ismerik, de ha így fog védeni a vébén is, akkor már marketingértéke is lesz. Monchi sem hülye, hogy a pillanatnyilag legértékesebb játékosunkat februárban eladja 50-ért, miközben nyáron 100-150 közötti pénzt kaphatunk érte.

      • Tényleg semmi értéke most pénzre váltani. Nem az a kategória aki kipukkadna és szezon végére Skorupski-val a kapuban röhöghetünk majd a markunkba a legombolt 50 millióért. 70 alatt szóba se kéne állni senkivel, ilyen kapust nem gyakran termel ki magából brazília, de a világ többi része se.

      • Én tudom, de ha nagyjából idézni akarok, szabadon, akkor a lényeg, hogy a felek aláírtak egy előre "megegyezést" a fent említett számokkal...
        Ha ez valóban igaz, akkor az eléggé sajnálatos és szar lépés.

  • Silva 10 nap múlva bevethető lesz, remélem nem úgy mint Karsdorp....

  • A madrid érdeklődésének hatására a Pool, 100 millió euróban határozta meg Salah árát...
    Na bumm.

  • Nem ismerem... :)

    "Totti egy orosz tévéműsorban is szerepelt, ahol azt játszották, hogy felmutatnak Tottinak egy fotót, ő meg valamilyen jelzőt biggyeszt a képeken szereplőkre. Cristiano Ronaldót például tüneményesnek, akárcsak Antonio Cassanót, Lionel Messit még annál is tüneményesebbnek jellemezte. A Roma esküdt ellenségének, a Laziónak a játékosát, Paolo Di Caniót csúnyának nevezte, az argentin csatártársát, Gabriel Batistutát időtlennek nevezte. A fiatal Totti képét is megmutatták neki, erre azt mondta: numero uno.

    A korábbi szövetségi kapitány Marcello Lippit győztesnek nevezte, Daniele de Rossit okosnak, az egykori római Dmitrij Alejnyicsevet labdazsonglőrnek aposztrofálta. Gigi Buffont szimpatikusnak tartotta. Fabio Cappellót, a Rómával 2001-ben bajnoki címet nyerő edzőt nagy edzőnek titulálta Totti, míg Luciano Spalletti képére úgy reagált, hogy "nem ismerem", de azért persze jót nevetett rajta. Végül felesége, Ilaria képét mutatták fel neki, mire azt mondta: az élet."

    http://hvg.hu/sport/20180206_totti_spalletti_messi_ronaldo_as_roma

Related Post