X

Vereség a rangadón

Folytatódott a derbin látott fejetlenség, és nem sikerült eldönteni a második hely sorsát. A vereségen kívül semmi nem lett volna nagy gond, viszont ez, és a mutatott játék az volt. Reméljük, megint sikerül úgy kijönni a hullámvölgyből, mint a Fiorentina ellen.

 

Spalletti megkeverte a lapokat, neki sem tetszett a Lazio elleni borzalom, változtatott a hadrenden és az embereken is. Bekerült a kezdőbe Perotti és El Shaarawy, valamint három helyett négy védővel – négy középhátvéddel állt fel egy 4-2-3-1-re. Nem mintha ez sokat jelentene, a mai futballban már ritka a szigorúan vett felállás, és tegnap is sokat lépett fel a középpályára és támadni is Rüdiger. A kezdők ezek voltak:

Roma (4-2-3-1): Szczesny; Rüdiger, Manolas, Fazio, Juan Jesus; De Rossi, Strootman; El Shaarawy, Nainggolan, Perotti; Dzeko.

Napoli (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Rog, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne.

Felemás érzéseim voltak az elején. Egyrészt valamivel gyorsabbnak tűnt a csapat még Salah hiánya mellett is, mint a kupában, másrészt viszont már ekkor látszott a pontatlanság, ami végig is kísérte a meccset. Mindkét fél feltolta a letámadást az ellenfél védőiig, és teljesen elzárták a középpályát a hátvédektől. Ekkor nekünk valamivel jobban mentek a labdakihozatalok, köszönhetően annak, hogy a védőink ügyesebbek a labdával, mint nápolyi kollégáik, Szczesny pedig az egyik legjobb ebben a világon.  Ami azt illeti, a Napoli középpályája elég rosszul kezdte a meccset, a 20. perc környékén sikerült is percekig beszorítani őket a kapujuk elé. Sikerült emberfölénybe kerülni a pálya közepén, és ha el is vesztettük a labdát, vagy De Rossi, vagy Strootman, vagy a középre belépő Rüdiger azonnal visszaszerezte.

 

A képen két dolog is megfigyelhető. Egyrészt a Napoli letámadása, ahogy kiveszik Strootmant és De Rossit (a komplett Roma középpályát) a labdakihozatalokból, másrészt hogy Rüdiger először is többször a középpályára lépett fel, hogy valamelyest kompenzálja az itt létrejövő emberhátrányt.

Fel lehet hozni Perotti gólját (most fel is hoztam), mert ha nem akad el a kezében, a törzsében úgyis elakad a labda, de ezen már feleslegesen lamentálunk. Voltak olyan részei a meccsnek, ahol a Roma taktikai hibákat vétett, és szerintem, mégha Spallettinek nem is ez a véleménye, ez a második félidőben volt sokkal inkább jellemző. Mertens első gólja egy egyéni hibából született. Sokan Manolast vették elő, de én inkább azt kérdezném, hogy hova rongyolt ki Fazio. Ijesztő hete volt az argentinnak, remélem, ezzel le is tudta, és visszatér az igazi formája. Sajnos Mertens elfutásainál többször is elaludt a Roma védelme, a meg nem adott góljánál is nagyon erősen rázta a pofonfát az addig nem rossz középpályánk.

Hamsik megindulása Mertens szabálytalan gólja előtt. Kijátszották a Roma középpályás letámadását, és ott maradt a szlovák előtt a térfelünk fele. Mertens ügyesen húzott be két középhátvéd közé, de buktatta Faziót.

A szünetben még nem éreztem reménytelennek a helyzetet, mert bár előnyben volt a Napoli, és követett el hibákat a Roma, de ez már csak így szokott lenni, még nem volt elveszett az ügy. Viszont a második játékrész a lehető legrosszabbul kezdődött. Fazio labdát szerzett, majd gyorsan el is adta, amiből leindították a teljesen üres szélünkön Insignét, aki centerezett, és Mertens ezt is beverte. Ezután belenyúlt Spalletti a meccsbe, és bejött El Shaarawy helyére Salah, valamint Bruno Peres a bizonytalan Fazio helyére. Meg akarta erősíteni a széleket, de ezzel párhuzamosan a területek folyamatosan ottmaradtak mögöttük, amiből több veszélyes támadást is vezetett a Napoli.

Egyébként benne volt a meccsben a döntetlen még így is. Strootman a hajrában egyenlíteni tudott, volt ziccere Perottinak és Salahnak is, utóbbi még Reinán is túljutatta a labdát, de a kapufa mentett. Meg lehet pengetni a Perotti góljának frekvenciáján rezgő húrt is, de ahogy benne volt a döntetlen, ugyanúgy benne volt egy 0-3 is. Az utolsó tíz percig a második félidő teljesen reménytelen volt. Az alapelképzelés sem látszott, Dzekónak folyamatosan ívelgették be a labdát, pedig tudjuk, hogy a fejjátéka nem erős. Perotti, El Shaarawy és a bosnyák egyszer sem tudtak összejátszani, Dzeko gyakorlatilag játékban sem volt. Hiányzik Emerson, hiányzik a balszél. Reméljük, csütörtökön megint egy négyessel vetünk véget a hullámvölgynek.

Curvasud93:

View Comments (31)

  • Jó lenne kikeveredni ebből a hullámvölgyből, mielőtt az egész szezon megy a fenébe... próbálok optimista maradni!

      • Mindig ez van... Tegnap meccs közben 2-0nál azon gondolkoztam, hogy lehetne ez még fájóbb.... hát úgy hogy a vége előtt rúgunk egy szépítőt, de annyira a végén hogy épphogy csak felcsillanjon a remény...bejött!
        És hogy lehetne még fájóbb? Úgy hogy a Juve botlik! Bejött....

        • Mondjuk én azt mondom magamnak, hogy nyilván nyert volna a Juve, ha számít nekik a meccs. Így elmentek Udinébe tilitolizni, bár nyilván nem láttam a meccset persze.

          • Legjobb kezdovel alltak ki. Nekik most nincs bl csak kov heten, meg akartak ok ezt nyerni. Mi szempontunkbol szerintem mindegy a juve. Hatrafele nezegessunk inkabb!

  • Most jutott időm rá, hogy el is olvassam a posztot: nagyszerű elemzés, nagyon tetszett. És igen, utólag nézve ez a meccs most erősen Fazio-n ment el (csak mindkét gól, meg a "harmadiknál" is ott volt, ahol ha Mertens nem rúgja fel, akkor esélye sincs) Lehet, hogy az argentint többet kellett volna pihentetni? Mert ő szinte semmi kikapcsolódást nem kapott, így viszont már keretből kikerülős szaga van a dolognak, ami sokkal rosszabb, mint egy sima pihi. (legalábbis remélem, mert ez a hét után nem szívesen látnám a pályán. Ahogy a 3 belső védőt sem. Inkább legyen erősebb a középpálya, Parades-sel/Grenier-rel/Gerson-nal/Perotti-val/Emerson-nal valahogy megtoldva (akár Nainggolant hátrahúzva, mert amúgy rendszeresen ott bukunk, ha bukunk)
    Amúgy ha lenne egy Florenzink állítom, hogy sokkal jobban állnánk. Elsősorban Salah-nak meg Peres-nek biztosítana nyugalmas perceket (pontosabban kezdő lenne a brazil helyett) de ami még fontosabb: be tudna segíteni a középpályán, amit egyébként már várok egy jóideje, hogy visszakerüljön oda.

  • Strootman szépítő találata amúgy még nagyon sokat is érhet...egy esetleges pontegyenlőség esetén felénk billenne a mérleg!
    Jah és miután a télen megvettük Kessiet és miután lenyilatkozták hogy nem is volt semmiféle kapcsolat Kessie és a Róma között, most úgy tűnik hogy megint megvettük és a nyáron érkezik! Már szinte látom Juve mezben... :D

  • Nézve a meccset olyan érzésem van, most valahogy nem nyerhetünk. Minden kifelé pattant, semmi nem úgy ment ahogy kellett volna. Vannak ilyen meccsek időszakok. Voltak meccsek mikor nem érdemeltünk győzelmét és mégis nyertünk valahogy 1-0ra.
    Most ez ilyen időszak, jó lenne belőle hamar kijönni, mert bár Lyont nem láttam élőben, de félelmetes a hírük, ha tompák leszünk megesznek minket.

    Fazio-é volt mindkét gól. Többször visszanéztem, egyszerűen érthetetlen hova rongyolt ki. Arra jutottam azt hitte 3 védővel játszunk és ugye ott nem lett volna baj ez... Másodiknál eladja, majd még beadásról is lemarad. Amúgy hatalmas helyezkedési hibái voltak ezen kívül is, pl.: Mertens fejese. Ezt a 4 védős rendszert nem értette.
    No mind1 menni kell előre.

    • Félelmetes a hírünk? :D Az a 10 bajnoki vereség valóban elég rémisztő. :D

      Egyébként a legkisebb irónia nélkül, egész Európában a lyonnak van az egyik leggyengébb menedzsere, még Franciaország szerte is kiröhögik (a bajnoki címért kéne menni, ehelyett távcsővel nézzük a Nizzát) szóval ha Spalletti nem falja fel fél fogával ezt az egyébként valóban nagyon erős kezdő keretet, akkor vonulhat nyugdíjba.

      • Na ezt jó hallani, az elmúlt hetek sokgólos meccsei alapján én is úgy tudtam, hogy ez a Lyon most nagyon formában van, de azért annyira nem jártam utána, szóval köszi az infót. Mindig szeretek az ellenfél szurkolóinak a nézőpontjával is megismerkedni (persze amíg korrekt meg kulturált, nyilván én is csak Roma-s közegben én is írok félkomoly dolgokat, vagy túlzok a poén kedvéért, ami másnak talán bosszantó lehet, ezért más blogot nem nagyon olvasok). Úgyhogy örülök, hogy ha a mi kis blogunkra is rátalál valami "külsős" :)

      • Én speciel kb. mindenkinek jobban örültem volna mint a Lyonnak, "csúnya kuncsaftok" vagytok! De a Roma körüli média se volt túl boldog a sorsolás után, távolról sem. :)

        Egyébként a Roma mindenre képes, sajnos minden értelemben. Például nem is olyan régen mi simán ki tudtunk kapni egy fehérorosz traktorgyár reprezentatív csapatától, de mesélhetnék a "félelmetes" Austria Wien, vagy a "még félelmetesebb" Viktoria Plzen elleni vesszőfutásainkról... :(

        • Valóban bosszantó az, ha egy csapat mindenre képes negatív irányba is. Csakhogy a lyon a nemzetközi színtéren 6 és fél éve nem győzött le komoly csapatot (az utolsó lényegében a 2010. októberi Benfica feletti győzelem volt), és emellett a negatív meglepetéseket csak halmozta az Apoel ellen, utána a román Astra ellen, tavaly pedig a Gent ellen és ez idén se fog megfordulni, mert annyira szánalmasan szint alatti paprikajancsi ül a padon, hogy rá nehéz nyomdafestéket nem tűrő szavakat találni. Curvasud ismeri a monológjaim az nst-ről, nem kívánom ezt szétoffolni a saját felségterületeteken, csak annyi, hogy a csapat elnöke, aki hatalmas góré volt 5-20 éve, ma annyira fék és gordiusi csomó sportszakmailag, lényegében az előző két nyáron, amit csak lehetett, mindent elbaszott a csapattal kapcsolatban.

  • annyira köszönöm,hogy nem Sári,alig akarom elhinni
    tuti,hogy 90-es évek előtt születtél

      • rendesen kiírta,hogy El Shaarawy,és ezt nagyon kevesen teszik meg
        általában Sárizzák #apróörömök

        • basszus, ez eszembe nem jutott volna, hogy ezt jelentette. Tegnap este pedig percekig gondolkoztam rajta :D Én is amúgy a játékosnév kiírás melletti vagyok, de a becézést sem tartom rossz dolognak. Ja és még Curvasud után születtem, szóval ebben aztán végképp nincs összefüggés :)

        • Azért néha a focisták se könnyítik meg ezt a névkiírás dolgot. Például ott van Scz... Szc... Szczesz... Szóval ott van a lengyel kapusunk. :)

  • Már múlt héten felvetettem, most megpróbálom kicsit előbb:
    Csak felmérés szintjén: Ki az, akit érdekelne egy csütörtök esti közös meccsnézés Pesten, pontos helyszíntől függetlenül (bár múltkor találtam egy egész kellemeset akár erre is elfogadok ötleteket) kommentben, vagy "like" formájában lehet jelezni :)

    • A csütörtöki nekem nem jó, de egy hétvégi rangadót leszervezhetnénk egyszer.

    • Nem vagyok fórumozó, csak néha nézek be. De a közös meccsnézésben benne lennék, akár már csütörtökön is.

  • Körkérdés, egy tízes skálán, mekkora poén volt látni tegnap a "húgyos" Mertens fejét a harmadik dugó után? Nálam kb. tízből 11. De csak mert én alapvetően gonosz vagyok, eldöntöttem, hogy ha a "pisilős" Mertensről van szó, én ezentúl tudatosan gonosz leszek! :)

    • A pisilős Mertens nálam a múlt héten bekerült a "top 5 most hated" játékos közé! Hallfredsson helyét vette át... :D Így Callejon mellett már két nápolyi is van. Ha valamilyen párhuzamos világban kva jó focista lennék és szombaton játszottam volna a Rómában akkor most a belga törpe térdtöréssel feküdne a kórházban, én meg tölteném a három/öt meccses eltiltásom. A csaja kutyás blogot vezet...beszarás...mondjuk állítólag bocsánatot kért de tőlem nem! :)

      • A kutyás blog a kedvencem az egész történetben. Mindenki látja hogyan élték meg az ellenszurkolóink: "a pofátokba lett hugyozva." És most mindenki remekül szórakozik a mi kárunkra. De nem baj, Mertens nem lesz elfelejtve.

Related Post