X

Felesleges izgalmak

Kínkeservesen, de sikerült végül megverni a már egyszer 10 perc alatt megvert Pescara-t. Visszatért a csapat a második helyre, és 4 pontos különbség az elsőhöz képest, ami reméljük tovább fog csökkenni, és esetleg az élen karácsonyozhatunk majd. De messze van még ez, főleg, ha úgy játszunk, mint a második félidőben.

Induljunk azonban az elejéről, ami kifejezetten jó kezdésnek volt mondható, mivel 7 perc után egy szöglet után Dzeko megszerezte a vezetést. Erőszakosan maga mögött tartotta a védőjét, miközben a labda zavartalanul elé pattant. Ez már egyből bíztató volt, de aztán alig 3 perccel később, jött a következő. Megint Perotti ívelt be, most nem szögletből, és a másik oldalról, de Dzeko ugyanúgy ott volt, gyönyörűen kilépve a les vonalról, így már csak be kellett pofoznia. 2-0, innentől leült a meccs, úgy tűnt kézben tartják a hazaiak, és nem nagyon lesz több izgalom.

18 meccs, 17 gól. Késett egy évet, de végre megérkezett Edin Dzeko!

Ennek ellenére a második félidőben egyre nyomasztóbb volt a sok Pescara lehetőség, amit nem nagyon ellensúlyozott semmi a másik oldalon. Meg is lett az eredménye, jött a szépítés Memushaj találatából. Ekkor feleszmélt a csapat, hogy nem lesz ez így jó, a végén még vérszemet kapnak a delfinek, úgyhogy az addig is nagyszerűen játszó Perotti kezébe vette a dolgokat, és összehozott egy (teljesen egyértelmű) büntetőt, amit aztán szokásos higgadtságával értékesített is. Ekkor megint megnyugodtunk, csak sajnos a játékosok  is, mert 3 percre rá jött is a menetrendszerű ex-római találat, Caprari megint felezte csapata hátrányát.

6 helyzet előkészítése, 2 gólpassz, 1 gól, 5 szabadrúgás, és egy tizenegyes kiharcolása.

A maradék 20 perc igazi szenvedés volt, minden romanistának eszébe jutottak a kis csapatok ellen elbukott értékes pontok minden alkalommal, amikor a vendégek közel kerültek a kapuhoz. Pontatlanság, kapkodás, a támadások teljes erőtlensége jellemezte a Roma-t a meccs vége fele. Ennek ellenére mondjuk mi jártunk közelebb a gólhoz, mivel kettőt is érvénytelenítettek. Végül sikerült kihúzni a hátralevő időt, és kínkeservesen tényleg megnyerni az egyszer már megnyert meccset.

A győzelem ellenére nem volt egy tökéletes felvezetése a meccs a jövőheti Derby-nek, de azért voltak biztató jelek, valamint tanulságok, amikre majd lehet jobban figyelni. Ilyenek például a teljesen felesleges szabálytalanságok és sárga lapok, a támadóktól tisztes távolságban helyezkedő védelem, és az el-eltűnő középpálya. Pozitívumként ugye már említettem Perotti, és Dzeko játékát, de Gerson első kezdése alkalmából a passzai 96%-át teljesítette, ezzel a mezőnyben a legjobb volt ilyen tekintetben. Nainggolan és De Rossi pedig, a nap két kapitánya a 100. és a 400. bajnoki szereplését ünnepelte a klub színeiben.

Aleram:

View Comments (30)

  • Az elozo posztom alatt nem volt lehetosegem valaszolni kantonnak, igy most megtennem.
    Igen, jol mondtad, az Atalanta meccsen a gol utan az egesz csapat szetesett. De kerdem en, mint abszolut laikus szurkolo, ha a vedelem nem kapitulalna szinte minden meccsen, akkor is lenne rovidzarlat csapatszinten? Ketlem...
    Akkor nem a vedelem a gyenge pont, amin egy gyengelkedo Juventus mellett a bajnoksag elmehet? Meglatasom szerint ha nem kapunk golt, akkor a tobbi csapatresz jol "muzsikal". Persze lehet hogy tevedek.

    • nem nem csak a védelem. Elsősorban a középpálya. Most Gerson játszott, akinek mondhatjuk a jó passz statisztikáit (többségében biztonságiakkal), de borzalmas volt a védekezése. Rosszul helyezkedett, tökéletesen rossz időpontban lépett az emberre, lefordultak róla, vagy kigurigázták és nagyon sokat várt ki mindig mikor nála volt a bogyó. Egyszerűen meg kell szoknia a Seria A ritmusát, mert ez eddig nagyon kevés volt (Mikor De Rossi beállt nem száguldottak át rajtunk, érdekes).
      Visszatérve a védelemre. Spall elmondta, hogy amikor leállunk, akkor az ellenfél átveszi az irányítást és egyre nagyobb nyomás nehezedik ránk, mi pedig ezt rosszul reagáljuk le. Simán labdát kellene tartani, levinni az alapvonalig. Ehelyett általában felrugdossuk, ami labdavesztést eredményez, és ami leginkább hiányzik az az ütközés, mégpedig a középpályán. Sajnos a meccsek végére teljesen elfárad elsősorban Strootman, emellé persze még jöhet az, hogy a szélső védőink elöl kalézolnak és idejük sincs visszazárni, ha kp veszítünk labdát. Ha a középpálya nem szűr rendesen és túlságosan a saját 16-osunk vonalára szorulunk, akkor abból előbb-utóbb helyzet jön és ez még a legjobb védősort is kapitulálja egy idő után.

      • Koszonom a tajekoztatot.
        Igen nem is ertem Gerson miert nem akar kolcsonbe menni valamelyik kisebb Olasz csapatba, fejlodes szempontjabol idealisabb lenne, mert a tegnapi teljesitmenye roppant szereny volt....
        Jut eszembe, Parades serult, vagy csak pihenot kapott?

          • Úgy volt, hogy a keretben lesz, de kiadtak egy közleményt, hogy összeszedett valami sérülést a bokájára. Könnyen lehet, hogy az "unokatesók" ellen sem lesz.

  • A lényeg a 3 pont, amíg 3 pontot szerzünk nincs okunk panaszra, szóval éljen az éljen.

    Viszont tényleg kéne valamit csinálni a védelemmel, pontosabban a védekezéssel, mert sajnos nem működik jól. Végül is érthető, a védelmünk az idén folyamatosan bajban van, szinte már nincs olyan védő a keretünkben, aki ne hagyott volna ki hosszabb-rövidebb időszakot sérülés miatt (Mario Rui, Rüdiger, Vermaelen, Florenzi, Juan Jesus, Manolas...) és szinte minden meccsen új védelemmel játszunk. Ne is keressük a rutint, ha minden meccsen mások játszanak.

    De ez csak részben magyarázza meg a kihagyásainkat, rendszeresen előfordul, hogy ugyanazok a játékosok, akik a meccs elején hibátlanul helyezkednek, a végére nem találják a helyüket, vagy egyszerűen művelnek valami ostobaságot. Ennyire elfáradnak fejben a meccsek végére? Az ellenfelek már várják, hogy mikor esünk szét.

    Én nem tudom, hogy mit kéne csinálni, talán abban bízhatunk, hogy egy idő után csak kialakul egy működő, fix rendszer és akkor ha be is csúszik egy sérülés vagy kiállítás, nem kell minden meccsre az alapoktól felépíteni mindent újra.

    Apropó sérülések, csak nekem tűnik furcsának, hogy miután jött az a pletyka, hogy Manolas összeveszett Spallettivel, a görög összeszedett egy rejtélyes izomsérülést?

    • Nem, sőt, mikor jött a hír Mano "sérüléséről", már akkor mondtam havernak, hogy tuti az "egészséges vita" miatt került ki a csapatból.. Nem is értem, hogy min vitatkozott a bergamói vereség után Kostas.. Van egy olyan érzésem, hogy nyáron ő lesz a soron következő értékesítés a csapatnak.. De remélem elkérjük az árát. Másrészről újra lehet majd védelmet építeni.

  • Gerson esetében jól látszik, mennyire nem ér semmit a statisztika. Legalábbis egy ilyen mutatót olvasva az újságban, azt gondolja az egyszeri, (akár én is) hogy micsoda meccse lehetett a brazilnak. Mindannyian láttuk milyen volt, katasztrófális.

  • Bonucci 2, Dani Alves 3 hónapra dőlt ki, legalább nem csak mi szívunk a védők sérülése miatt. Én úgy látom, hogy az elmúlt években egyeduralkodó Juvéból a kp-án a Vidal-Pirlo-Pogba hármast még tudták pótolni úgy ahogy, de ha hátul is megbomlik a Barzagli-Bonucci-Chiellini trió akkor már nem látni rajtuk azt a bajnok mentalitást amivel húzták a meccseket bárhogy is játszottak. Szerintem ebben a formában a Juve sebezhető szinte minden csapat számára.
    Remélem Rui visszatérésével összeáll és összeszokik a legjobb hátsó négyesünk így talán stabilabb lesz a védekezésünk, akkor lenne esélyünk a végelszámolásnál.

    • Bevallom én most nem is tudnám megmondani, hogy a védelmünk milyen felállásban lenne a legerősebb. Ha 4 védővel játszunk, akkor talán Bruno Peres-Manolas-Rüdiger-Mario Rui? Viszont ott van Fazio is, Vermaelen pedig állítólag megint meggyógyult és eddig alig láttuk. De ha a belgát alig láttuk, akkor Mario Rui gyakorlatilag teljesen ismeretlen, biztosak vagyunk benne, hogy annyival jobb lesz Emersonnál, vagy Juan Jesusnál? Szeretném rávágni, hogy igen, de valójában nem lehet tudni. Ilyenkor visszasírom Digne-t.

      Meg az is kérdés amit többen is írtok, hogy mi a helyzet a középpályával? Mert annak védekezés közben szűrnie kéne, vagy mi... Meg a csatároknak letámadni és a szélsőknek visszalépni...

      Lesz dolga a kopasznak bőven, nem fog unatkozni.

      Mindenesetre, amíg kikapunk a Torinótól meg az Atalantától, addig nem kell erőlködni a Juventusszal. Amitől a falra másznék az lenne ha a Juve végre valahára kifogna egy rossz szezont és végül például a Milan nyerne, mert miért is ne?

      • Hogy melyik a legjobb négyesünk azt majd Spalletti eldönti, lényeg, hogy legyen egy állandóság és összeszokottság mert az, hogy Peres néha jobb, néha bal, Rüdiger belső olykor szélső védőt játszik, egyszer az, egyszer ez sérült ez így totális káosz. Nem akarok butaságot mondani, de a 13 meccsünkön eddig 7 különféle védelmünk már tuti volt.
        Egyébként a kp sem jeleskedik az is igaz, de most szerintem Dzekon kívül senki sincs igazán formában, talán még Perotti. A forma időzítést amúgy is tavaszra kéne belőni mint tavaly mert februártól beindul az EL Kupa Bajnokság hármas, akkor egy két ilyen Atalanta elleni produkcióval megint mehet minden a kukába.

        • Pontosan, én is azért játszottam a nevekkel, mert ilyenkorra már tudni
          szoktuk a csapatrészek ideális névsorát, vagy legalábbis tudtunk
          tippelni. Most viszont számomra teljesen zavaros, talán az egy szem
          Manolas pozíciója lenne biztos?

    • Rubentusék kva nagy cumiban lesznek ha egyszer kiöregszik végre a Bonucci(29), Barzagli(35), Chiellini(32) trió. Gyanítom az egész Serie A szinten nem mostanában lesz ilyen olasz védelem. Megkockáztatom az utóbbi évek Juve dominanciájának az egyik fő alap pillére ez a védelem volt, ami ( bármennyire is rühellem) világ viszonylatban is az egyik legjobb!

      • Rugani már ott van pótlásnak... a többit pénzből pótolják.

  • Ha már a legideálisabb védelemről beszéltetek, én erre szavaznék: Peres, Rüdiger, Fazio, Manolas, Rui. Igaz ez 5 védős szisztéma, de sztem ez feküdne a legjobban, pláne, hogy nincs igazi irányítója a csapatnak, mer valljuk meg őszintén Ninja sem az, és nem is hozza azt a formát, amit megszokhattunk tőle.. A legtöbb találatunk kontrából, pontrúgásból, illetve szélről belőtt labdákból született. Szerintem, ha visszatér Rui Spa át is fog állni egy 3-4-3 v 3-5-2-es hadrendre... Meglátásom szerint a mostani keretnek ez feküdne leginkább, és DDR, Kevin, Paredes, Ninja kp fedezetből is tudna(nak) mindig valaki(k) pihenni.

  • Nem tudom olvastátok-e az NSO-n, volt egy cikk és a kommentelő "elvtársak" meglátása szerint van okuk félni tőlünk (s a Milantól is).
    Igen, juhok voltak és szerintem mindenképpen jelzésértékű, hogy tartanak a Romától!
    Nyilván nem az Atalanta és Pescara elleni meccsen látottak miatt de a lényeg, hogy hátra- hátratekintenek mert ők is úgy látják, hogy odaérhetünk!
    Igaz, hogy ehhez még rengeteget kell dolgozni, mert ilyesfajta megingások nem férnek bele, stabil és jó szereplés kell hosszú távon, ha leakarjuk taszítani a trónról a zebrákat!
    Ami a mostani/legutóbbi mérkőzést illeti....meglátásom szerint Gerson halvány gyenge volt, persze ez adódhat a meccshiányból is de jelenleg még nem igazán üti meg a szintet sajnos! Strootman fáradt, jól láthatóan el tud tűnni meccseken huzamosabb periódusokra, Ninja kezdi visszanyerni a formáját.
    Emersont amennyit szidtam, rászolgált a dicséretre, mert rendre hozza a jó formát, Peres viszont....nem igazán tudom, hogy hova tette a tavalyi formát de az, hogy egyetlen értékelhető beadása nem volt már meccsek óta, az nonszensz!
    Perotti viszont láthatóan lubickol, Dzekoval együtt, ez nagy öröm, hisz ha Dzeko a tavalyi formát mentette volna át az idei kiírásra, akkor nem lenne nehéz kitalálni, hogy a hatodik/hetedik helyen tanyáznánk jelenleg....
    Mindent összevetve, sérültjeink lassan felépülnek és bevethetőek lesznek (sajnos Flo még nem :( ), "már csak" Sárinak kellene megtalálnia magát, úgy érzem elég mély a keretünk ahhoz, hogy minden fronton hozzuk az elvárhatót és némi pluszt is!
    Meglátjuk mit tartogat a jövő de mindig csak pozitívan és biztassuk szeretett csapatunkat!
    FORZA ROMA!!

    • És a "legjobb" része a hírnek, hogy a Curva sud közleménye szerint, ők majd valahol máshol fognak összegyűlni a derbire és onnan fognak szurkolni. Kérdem én, kinek fognak szurkolni? Egymásnak???

        • Én sok mindent nem értek.... Ők tüntetnek mert ők aztán nem hátrálnak ám meg! Ők az Ultrák! Nélkülük nincs meccs! Jah de mégis van....
          De amúgy mit gondolnak? Ők nem jönnek meccsre, a kerítés meg marad, meg minden egyéb szabály (ellenük). Aztán szépen lassan eltelik egy év, kettő, majd három és ők azon kapják magukat hogy mondjuk már 3 éve nem voltak Róma meccsen. De a szabályok (ellenük) még mindig léteznek! És akkor egyszer csak azt mondja valamelyik vezérszurkoló fő okos, hogy elég volt! Bemegyünk a meccsre! De a kerítés továbbra is ott van de most már leszarják mert több éve nem voltak meccsen. Magyarul tök feleslegesen a semmiért több évig azzal büntették a csapatukat hogy szinte üres lelátok előtt kellett játszaniuk! Agyrém!!!

          • De tovább megyek. ( Előtte lekopogom.. :) ) Tegyük fel hogy eljön az uccsó forduló, hazai pálya, Roma- Genoa, mi megyünk a Juve előtt 2 ponttal, ha nyerünk megvan a Scudetto! Akkor az uccsó meccsre azért bejönnek? Mert akkor azért fontos lenne?! Előtte nem épp ugyanolyan fontos a csapat? Vagy ezek után ők hogyan várhatnak el bármit s csapattól, mikor ők semmit nem tettek idén a csapaért....Egy szavuk sem lehetne ha mondjuk egy esetleges bajnoki cím után a klub azt mondaná hogy oké b@szzátok meg, megvan a Scudetto de felejtsétek el a Circo Massimo-t, meg a csinnadrattát, meg mindent.... gondolom akkor megint sértődés lenne hogy ez mi....

    • Vermaelen eddig tényleg nagyon jó vétel volt. :(

      Csak az hiányzik, hogy a holnapi edzésen elintézze Dzekót is és teljes munkát végzett.

  • Dzeko megszerzése lenne az "új Milan", vagy nevezzük kínai Milan első nagy dobása. Fasza ötlet, nem?

    A történethez hozzátartozik, hogy a kínai befektetők már januárban nyélbe ütnék az üzletet. Ráadásképp, Dzeko történetesen teljesen véletlenül a barátaival (Zukanoviccal például) Milánóban járt a minap. Kurva idegesítő történet. Mit ne mondjak.

    http://www.football-italia.net/95016/new-milan-go-dzeko

    • Dzeko januárban? Hát persze! Hogyne... Díszdobozban, masnival átkötve! Nevünkre ne vegyük őket?

      Közben csak halkan mondom, hogy megint csúszott a closing a mesebeli kínai varázsvevőkkel. Ez hanyadik időpont volt, mennyinél is tartanak most, 3? Vagy már 4? Biztos, hogy most ráérnek Dzekóval foglalkozni? Nem kéne előtte inkább megvárni, amíg megjön a csodaátutalás a vadregényes távol-keletről?

      Nehogy az legyen, hogy mi szépen becsomagoljuk nekik Dzekót és a végén nem tudják kifizetni... Az de kínos lenne! Én csak miattuk mondom, mert Dzekóhoz most nem elég átküldeni a "Fester bácsit" egy Milánóba szóló vonatjeggyel.

      • Szerintem ez kb akkora kacsa mint az hogy Messi megy az Interbe... :D :D

Related Post